tactiliteit

Experimenten, materiaal, tastbaarheid

Als ontwerper hou ik ervan om te experimenteren met allerlei verschillende materialen en mediums, zoals typografie, print, fotografie, data en de naaimachine. Bij verschillende projecten ben ik begonnen met werken vanuit een materiaal of medium daar zijn verschillende experimenten uitgekomen. 

Tijdens mijn minor Meaningful Data Design heb ik verschillende projecten gedaan waarin ik data als uitgangspunt heb gebruikt voor een ontwerp. Een van deze projecten ging over kinderen die in armoede opgroeien. Mijn doel tijdens dit project was om de data zo tastbaar mogelijk te maken, zodat de gebruiker zich zo goed mogelijk te kan inleven in een kind die zich in deze situatie bevindt.

CBS data armoede

Klik op een van de foto’s om te vergroten.

Bioplastic: je ziet het steeds vaker in de supermarkten liggen. Er ontstaat nog veel verwarring over of dit soort plastic nou bij het plastic afval weggegooid moet worden, of bij het GFT. Om hier meer duidelijkheid in te scheppen, heb ik materiaalonderzoek gedaan naar bioplastic. Het uiteindelijke ontwerp is een nieuw logo geworden voor bioplastic en een nieuwe manier van afval scheiden.

Bio Plastic
0